Vanilla almond fudge proteinbars

|
8 stycken
|
Kategori: Kakor

Vanilla almond fudge proteinbars är det perfekta mellanmålet att ha med sig i väskan till gymmet eller jobbet. Receptet är enkelt och tydligt vilket gör hela processen väldigt rolig.

Sanna Backman

Sanna Backman aka Tastyhealth är utbildad personlig tränare och kostrådgivare och har även tävlat i Body Fitness 2006-2012. Hon b..

Ingredienser

1 dl havregryn (glutenfria om du är glutenintolerant)
2,5 dl havremjöl (ca 3 dl hela havregryn som du maler i en matberedare)
3 dl Vaniljdrömmar
0,75 dl mandelsmör (eller valfritt nötsmör)
0,75 dl Osötad äppelmos
0,8 dl Osötad mandelmjölk (eller valfri vätska)

Näringsvärde

Energi: 177,5 kcal
Protein: 13,5 g
Kolhydrater: 13,5 g
Fett: 8 g

Gör så här

1
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2
Ha i mandelsmör, mandelmjölk och äppelmos o en skål och värm i micron i ca 1 minut. Rör om så att allt blandar sig ordentligt. Häll de blöta ingredienserna över de torra och rör runt ordentligt. Det kommer kännas som att du behöver tillsätta mer vätska, men ha tålamod, allt kommer blandas om du jobbar ordentligt.
3
Lägg platsfolie i botten av en medelstor form och låt en bra bit hänga över på ena sidan. Lägg i degen i formen, vik över den extra plastfolien och tryck sedan ut degen i botten. Ställ in i kylen i minst 2-3 timmar eller över natten.
4
Ha i chokladen och kokosoljan i en liten skål och smält dem i micron. Ringla över chokladen över degen. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat. Skär i 8 bitar och förvara dem i folie i kylen tills du behöver dem. De går att frysa.