Kalla oss sadister. För andra året i rad har vi nämligen plågat era nerver och på riktigt äventyrat era hemförhållanden genom att utlysa en tävling i att baka pepparkakshus. Reglerna var och är lika enkla som generösa: baka ett pepparkakshus, lägg upp det på Instgram, tagga inlägget med #tyngrejul, och håll därefter dina vantbeklädda tummar för allt vad tygen håller.

Precis som ifjol har vi häpnat över både engagemang, inlevelse och kreativitet. Det känns också som att själva konceptet – pepparkaskshus – är betyldigt mer väletablerat än vad man kan tro. Dessutom har vi kunnat skönja ett par olika teman:

  • Hus
  • Kreativa (kommersiella) applikationer
  • Gym

Då inget är varken rätt eller fel så har vi under muntra former tagit del av samtliga tävlingsbidrag. Att dock producera någon sorts rankinglista (vi hade ju helst sett att alla fick vinna) krävde förhållandevis svåra prövningar. Men vi gjorde ett försök, och kom i år fram till följande:

Hedersomnämnande (plats 10-6):

Livsloppan
Hantverket, de anatomiska detaljerna och de kommersiella budskapen bildar en svårslagen helhet där vi bara satt och gapade. Sinnesjukt bra jobb!

Plats 4: VERAWILBELEWERENTZ

Selina Jacobsson
Hjärtvärmande design där också en stark kropp får utgöra ett bra fundament för en hälsosam tillvaro. Tack!

Plats 2: ERIKA KARLSSON

Pixie
Hon är inte bara självutnämnd världsmästare i kylskåpstetris, hon är dessutom årets segrare i årets pepparkakshustävling. Pixies recept var oerhört lömskt och på så vis genialt: välj något ut redaktörens allra mest pinsamma förflutna, föreviga det i ett porträttlikt bakverk, och toppa det hela med att också läsa in en specialkomponerad dikt som ackompanjemang.

Stort grattis!

Priser
Plats 5-2 får en varsin Limited Edition-låda från Barebells
Vinnaren får:
1 flak av Nocco Juläpple
1 flak Nocco Skum Tomte
4 st valfria Tyngre-burkar
1 låda snacks från Snackbros Sweden samt
1 Limited Edition-låda från Barebells!

Du som vunnit pris ovan – maila din adress och kontaktinfo till mailto:[email protected]

GOD FORTSÄTTNING!

Erika Karlsson
Buskapsmässigt väldigt samtida (vi är defacto just nu utan en regering), kreativt utmanande och hantverksmässigt galant. Grattis!

Vinnare: PIXIE

verawilberewerentz
Ung, stark, vältränad och begåvad. Precis som hennes bidrag!

Plats 3: SELINA JACOBSSON

Plats 5: LIVSLOPPAN