Proteinrika kokostoppar

45 min
|
6-8 portioner
|
Kategori: Bakverk

Proteinrika kokostoppar framtagna av Skippa Sockret. Dessa godingar kommer bli populära hos både de stora och små, det kan vi intyga!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

50 g smör
2 st ägg
1 dl sötning
150 g kokosflingor
35 g vassle vaniljdrömmar
50-100 g mörk sockerfri choklad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret försiktigt.
3
Blanda ihop ägg, socker, kokos och vassle i en bunke och tillsätt sedan det smälta smöret. Låt stå minst 10 minuter.
4
Ta fram en plåt med bakplåtspapper och klicka nu ut dina kokostoppar på plåten med hjälp av två små skedar, forma som du önskar och grädda sedan i ugnen 8-10 minuter för små toppar och 12-15 minuter för större toppar. Låt sedan svalna.
5
Smält nu chokladen och doppa botten av dina kokostoppar, låt stelna och njut sedan av en kokostopp till kaffet!