Efter nästan 13 år som chefredaktör för BODY Magazine startar Alex och‌ hans vapendragare Andreas den egna sajten Tyngre.‌

Om du inte riktigt greppat det tidigare så är det här det händer. På Tyngre.

Tyngre är frukten av många och långa samtal med min bästa vän och broder Andreas. Tillsammans ville vi skapa en sajt där vi kunde samla allt som vi själva tycker är viktigt när det kommer till styrketräning.

En av de centrala delarna i vår idé är bredden. Vi kommer nämligen alla från samma dammiga källargym från början. Samma undanskuffade förrådsutrymme under den lokala simhallen, där det ofta pliktskyldigast placerats ett par kulhantlar, en kungsfjäder och ett par fotsvettsdoftande medicinbollar. [(1)] Tiden och våra respektive ambitioner har därefter fått oss att träningsmässigt gå isär. Mängden av grenar och specialiserade discipliner är idag bågnande. Och – det ska vi också försöka vara.

Vi kommer självklart skriva och på övriga sätt rapportera om bodybuilding, om fitness och alla de olika varianter av tävlingsgrenar som där finns. Vi kommer också att ta plats i rena lyftarmiljöer – om styrkelyft, om tyngdlyftning och självfallet även om strongman. Men även andra både generella och specifika varianter av hur vi väljer att använda en skivstång finns med i vår tänkta palett. Som crossfit, till exempel.

En annan väsentlig tanke som funnits med som ett mantra från början är att vi ska finnas i alla digitala former och kanaler. Hos oss kan du läsa massor. Långläsning i form av featurereportage, krönikor och rapporter. Snabba nyhetsnotiser om aktuella händelser och skvaller. Initierade analyser om sportsliga och även politiska frågor. Matnyttiga artiklar om forskning kring träning, kost och hälsa. Och dessutom dagliga blogginlägg från ett fåtal utvalda branchprofiler.

*Det gnabbas och tjabbas grabbarna emellan, inte minst i Tyngre Radio.

‌* Du kommer även att få äta med ögonen. Både bilder och videoklipp kommer att finnas som integrerade delar i våra reportage, såväl som att de inslagen många kommer att stå på sina egna ben.

Vi kommer dessutom att vilja invadera dina öron. [(2)] För dig som är bekant med podcastfenomenet så är min och Andreas röst måhända redan bekant. Vi har en rätt lång historia när det gäller podcasts, [(3)] och den ska vi här ta till nya nivåer. [(4)]

Och – här är det fina – allt detta ska du kunna se, läsa och lyssna på oavsett plattform. Det funkar lika bra på datorn som på paddan som på mobilen. Dessutom ska allt innehåll vara helt gratis.

Är vi klara? Nej, det blir vi aldrig. 

Är vi nöjda? Ja, det känns förbaskat bra i magen redan nu, trots att vi precis slagit upp portarna.

Men det viktigaste är ju ändå inte vad vi tycker, utan hur DU upplever Tyngre. Har du förslag på förbättringar, eller tips om reportage du vill se på Tyngre, droppa då oss ett mail bums. [(5)]

I övrigt vill jag å mina och Andreas vägnar än en gång hälsa dig välkommen till Tyngre!

Tack för ditt stöd!

I dina växande musklers tjänst!

Alex