Kasein Pepparkaka
229 SEK
Pepparkaksgröt? Fira jul varje dag med Kasein Pepparkaka! Noggrant utvalda ingredienser för att skapa den perfekt pepparkakssmaken gång efter gång.
Slut i lager
-
Näringsvärde Per 100g Per portion, 35g Energi 1487 kJ/355 kcal 520 kJ/124 kcal Fett 1,7 g 0,6 g varav mättat fett 1,3 g 0,8 g Kolhydrat 6,6 g 2,3 g varav sockerarter 4,8 g 1,7 g Protein 78 g 27 g Salt 0,5 g 0,2 g Ingredienser:
Mjölkproteinkoncentrat bestående av ca 80 % micellärt kasein och ca 20 % vassleprotein, mjölk, färgämne (sockerkulör), aromer, förtjockningsmedel (cellulosagummi), emulgeringsmedel (solroslecitin), sötningsmedel (aspartam*, acesulfam K), kanel, kardemumma, laktasenzym. *Innehåller en fenylalaninkälla. -
Innehåller mjölkprotein och laktos*.
*Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.
Låt stå i några minuter för maximal effekt. -
Innehåll:
1000 g, vilket motsvarar ca 28 portioner. Skopa medföljer.
Användning:
1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver.
Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur.
Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se
Kasein Pepparkaka
Kasein Pepparkaka är Tyngres julsmak 2020. Produkten är slutsåld och kommer ej tillbaka i lager.
Kasein Pepparkaka skapar samma julstämning som pepparkaka. Redan ordet i sig får det att börja spela bjällerklang i huvudet. Och sedan dofterna, smakerna… För julfantasten kan det knappast bli härligare!
Men det finns en baksida: Smakar den inte verkligen pepparkaka kan den där bjällerklangen snabbt förvandlas till ett obehagligt missljud. Allt för många slänger i en konstgjord pepparkaksarom i en produkt och känner sig klara. Då kan man hellre klara sig utan tycker vi! Vår Kasein Pepparkaka är därför noga avsmakad med äkta kryddor för att ge äkta julkänsla – det är julen, och du, värda! God Jul!
PS: Märkligt nog har ingen någonsin sett Alex Danielsson och jultomten på samma ställe samtidigt…
Varför ska jag äta kasein?
Kasein framställs oftast i samband tillverkning av smör. Det har större proteinmolekyler än vassle, vilket gör att kasein tar lite längre tid för kroppen att bryta ned. Upptaget i kroppen blir därför aningen långsammare och frisättningen av aminosyror i blodet sker därmed under en längre period. Proteinmolekylerna i kasein är heller inte lösliga i vatten på samma sätt som för vassle. Därför ger kasein en lite mjöligare och därmed tjockare konsistens vid tillredning. Kasein passar därför utmärkt till gröten eller att äta som kaseinfluff.