Kasein Kladdkaka

229 SEK

Kasein av högsta kvalitet med smak av kladdkaka. Det blir inte bli mycket bättre än så här – en nutida klassiker!

Fri frakt vid köp över 500 SEK
  • Näringsvärde Per 100g Per portion, 35g
    Energi 1448 kJ/346 kcal 507 kJ/121 kcal
    Fett 2,1 g 0,7 g
    varav mättat fett 1,3 g 0,4 g
    Kolhydrat 5,5 g 2,3 g
    varav sockerarter 5,5 g 1,9 g
    Protein 73 g 26 g
    Salt 1,1 g 0,4 g

    Ingredienser:
    Mjölkproteinkoncentrat (ca 80% micellärt kasein och 20% vassleprotein (mjölk)), kakao, arom, salt, sötningsmedel (aspartam*, acesulfam-K), laktasenzym.
    *Innehåller en fenylalaninkälla.

  • Innehåller mjölkprotein och laktos*.
    *Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

    Låt stå i några minuter för maximal effekt.

  • Innehåll:
    1000 g, vilket motsvarar ca 28 portioner. Skopa medföljer.

    Användning:
    1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver.

    Förvaring:
    Förvaras torrt i rumstemperatur.

    Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
    Konsumentkontakt: konsument@tyngredistribution.se - www.tyngre.se

Kasein Kladdkaka

Kasein Kladdkaka från Tyngre, vår favorit och bästsäljare! Slog ner som en bomb när den lanserades 2014. Det är svårt att hitta ett godare chokladprotein än så här –  en nutida klassiker!

Eftersom varken du eller jag kan få någon av det söta och krämiga kladdkakan så har vi vidareutvecklat användningsområden för Kasein Kladdkaka. Ta en titt i vår Recept-flik på sidan så hittar ni mängder med roliga, hälsosamma och proteinrika bakverk ni kan göra med Kasein Kladdkaka som grund!

Varför ska jag äta kasein?

Kasein framställs oftast i samband tillverkning av smör. Det har större proteinmolekyler än vassle, vilket gör att kasein tar lite längre tid för kroppen att bryta ned. Upptaget i kroppen blir därför aningen långsammare och frisättningen av aminosyror i blodet sker därmed under en längre period. Proteinmolekylerna i kasein är heller inte lösliga i vatten på samma sätt som för vassle. Därför ger kasein en lite mjöligare och därmed tjockare konsistens vid tillredning. Kasein passar därför utmärkt till gröten eller att äta som kaseinfluff.