Proteinrik vanilj- och citronglass
Frida Benjaminsson
FRI FRAKT FRÅN 500 SEK
T-SHIRT PÅ KÖPET FRÅN 1 500 SEK
5000+ OMDÖMEN TRUSTPILOT
750g
279 SEK
279 SEK
Kasein Gammaldags Vanilj
Läs 53 omdömen
Beskrivning
Kasein Gammaldags Vanilj smakar vaniljglass av bästa märke!
Kasein med smak av gammaldags vanilj är ett otroligt gott kasein som smakar precis som vaniljglass! Kasein har många fördelar, först och främst är det mångsidigt. Kaseinprotein går förvisso utmärkt att dricka, men det fungerar precis lika bra som pudding, i gröt eller att baka med. Det har rentav blivit så att det hör till ovanligheterna att man i dag dricker sitt kasein – bara fantasin sätter gränserna för vad man kan använda det till.
Kasein Gammaldags Vanilj är högkvalitativt och precis som vassle så kommer kaseinet från mjölk och innehåller därmed rikligt med alla essentiella aminosyror.
Produktinformation
Näringsvärde | Per 100 g | Per portion (35 g) |
---|---|---|
Energi | 1499 kJ / 358 kcal | 525 kJ / 125 kcal |
Fett | 1,8 g | 0,6 g |
varav mättat fett | 1,8 g | 0,3 g |
Kolhydrater | 7,0 g | 2,4 g |
varav sockerarter | 5,2 g | 1,8 g |
Protein | 79 g | 28 g |
Salt | 0,74 g | 0,26 g |
Ingredienser
Mjölkproteinkoncentrat 96% (ca 80% micellärt kasein och 20% vassleprotein), arom, emulgeringsmedel (solroslecitin/E322), salt, sötningsmedel (E951, E950), vaniljstång 0,2%, laktasenzym. *Innehåller aspartam (en källa till fenylalanin).
Kallvattenlöslig mjölkproteindryck med smak av vanilj. Innehåller sötningsmedel. Innehåll: 750 gram, vilket motsvarar ca 21 portioner. Skopa medföljer inte. Användning: Pudding: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med ca 1,5 dl kallt vatten eller mjölk. Anpassa mängden vätska efter önskad konsistens. Shake: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med 3 dl kallt vatten eller mjölk. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Blandad i Sverige för Tyngre Distribution AB
Allergi
Innehåller: mjölkprotein, och laktos* *Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Låt stå i några minuter för maximal effekt.
Vanliga frågor
Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri? Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter*. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra. Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis. *Gäller inte Kasein/Vassle Naturell.
Recept idéer