Fyra dagar före vårt största äventyr hittills – Tyngre Classic i Solnahallen – kan jag utan att darra på manschetten känna mig nästan onyanserat optimistisk. Evenemanget har helt uppenbart lockat massor av tävlande, just nu är närmare 255 hugade atleter fortfarande kvar på anmälningslistan [(1)]. Och det känns ju inget mindre än fantastiskt.

För mig är det en sorts kvitto på flera saker: dels att Stockholm behöver flera tävlingar än vad huvudstaden skämts bort med de senaste åren. Dels att vi som arrangörer uppenbarligen förmår presentera en attraktiv miljö att förknippas med. För det är vi väldigt glada, och stolta, och utan att säga för mycket så sker just nu ansträngningar för att förvalta och utveckla det förtroendet än mer.

Men vad som är ännu roligare är att vi dessutom verkar ha lyckats locka publiken. Lördagens samtliga stolar är sedan länge slut, och i skrivande stund finns endast ett mindre antal kvar till söndagens drabbningar. Med det är det laddat för en tvådagars utsåld muskelfest i Solnahallen. Senast det hände var nog gissningsvis 1997, då en viss Dorian Yates fick folk att fullständigt springa benen av sig för att få en skymt av honom. 

Mot denna bakgrund vill jag här teckna ned några anspråkslösa tankar inför helgen, som kan sorteras i de två närmast oförenliga grupperna förväntningar‌ och förhoppningar‌ [(2)]:

Förväntningar‌

 • Massor av imponerande atleter på scenen.
 • En tät och intensiv stämning i publiken.
 • En effektiv och smidigt genomförd tävling.
 • Glada och nöjda utställare.
 • En inspirerande helhetsupplevelse.

Förhoppningar‌

 • Att alla atleter, inte bara segrarna, blir nöjda med sina prestationer.
 • Att du som besöker Tyngre Classic gillar det så pass att du vill komma tillbaka.
 • Att vi får fullt med besökare i vår monter som vill hänga, säga hej och eventuellt kramas en skvätt.
 • Att alla domare och funktionärer trivs och upplever arbetet nyttigt och tillfredsställande.
 • Att branschens alla aktörer betraktar Tyngre Classic som en resurs och som ett välkommet inslag. 

Att arrangera fitness- och byggartävlingar är måhända ingen glamourös slowfox på röda lätt taggiga blommor. Men det är förbaskat inspirerande och givande att få bidra till bredda våra visuella muskelsporter. Det gensvar som allt här ovan betyder är precis det bränsle iv behöver. Och därför gör vi gärna detta igen.

I dina växande muskler tjänst! 

Alex
 


REDAKTÖREN LISTAR
Trendiga Trevligheter

 1. Viktor
  Glädjen över att ha kunnat knipa Viktor Söder som medarbetare på Tyngre är större än det mesta just nu. Hans initiativkraft och okomplicerade sätt till problemlösning är guld värd.

 2. Tyngre Classic
  Mycket tjat om det här, men för oss är det defacto en av årets roligaste händelser.

 3. EM i Santa Suanna
  Den svenska truppen till årets europamästerskap i fitness är inte bara stor, den är dessutom konkurrenskraftig. Såklart att vi hänger med.

 4. Bänk-VM i Sundsvall
  Buntvis med klass, där den moraliska finalen blir en Finnkamp mellan hemmasonen Fredrik Svensson‌ och den regerande mästaren Freddi Smulter‌ .

 5. Marken sakta allt bättre
  Den senaste tidens skador börjar så sakteliga ge med sig. Det finns därmed fortfarande en strimma hopp om anständiga lyft i mig.