Vardag varje dag.

Många av oss lever våra liv helt och hållet för helgen. Det är då vi ska ladda våra batterier. Och det är då vi ska sova ut, och umgås med familj och vänner. Det är också då vi ska rensa i förrådet, åka på återvinningen och ordna med allt annat vi inte hunnit med under veckan. Det är då – om lördag och söndag – vi ska få tillbaka, och det är då vi liksom ska bli oss själva igen. Civila, avslappnade och till sinnet fria från måsten. Om än så bara för ett ögonblick.

För bara kort därefter kommer ju måndagen igen, med allt vad den nu bär med sig. Och då är många av oss ofelbart tillbaka i skyttevärnsvärlden igen. 

Det finns hos mig flera saker som talar mot att så uttryckligt luta sig mot lördagar och söndagar. Först och främst handlar det om matematik. Det går nämligen fem veckodagar på varje helg. Hur kan vi då ens hoppas att två obundet lediga dagar ska kunna ha skuggan av en chans att kompensera för vad många betraktar som ett fem dagar långt umbärande? 

Dessutom skapar det skeva och i väldigt många fall orealistiska förväntningar på vår kommande ledighet. Att inom sig bära på tanken ”Det ska bli så härligt i helgen…” är nästan som att be om att bli besviken. 

Är det då inte mer verkningsfullt att i nån mån försöka göra även veckans övriga dagar mer meningsfulla och stimulerande? Att därigenom få ut fler dagar i veckan som kan betyda mer?

Att få se individer gå utanför sig själva, som här med ett personligt marklyftsrekord på 200 kg, är inget mindre än mäktigt. Foto: Jiannis Smalios

Dels gör det ju veckan – resan mot den hägrande helgen – i sig bättre och därmed också mer värdefull. Det gör också att det uppsamlade trycket på de närmast heliga dagarna mellan fredag och måndag också minskar, vilket ger utrymme för mer spontanitet och otvungen egentid. 

En del kallar det lördag hela veckan. Och det låter ju spexigt. Schnitzel och champagne varje dag, liksom. Naturligtvis finns det förlegade bokstavstrogna (inte helt olika mig) som hävdar att det omöjligen kan vara lika spännande att bli serverad sin favoriträtt på lördagen om man också ätit den på tisdagen, onsdagen och kanske även torsdagen. Jag menar dock att livet är alldeles för kort för att vi ska behöva sortera ett ojämnt antal dagar under olika skyltar. En det står Minus på, och en med rubriken Plus.

Nej, du behöver kanske inte leva lördag hela veckan. Du kan kalla det vardag varje dag om du vill. Min poäng är bara att ditt liv är nu. Idag.

Nu till helgen är det SM i bodybuilding och fitness, denna gång på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det ska bli riktigt kul att få återse många av mina kompisar igen och att också få se Sveriges bästa fysikatleter göra upp om mästerskapstitlarna. 

Under tiden fortsätter vi såklart med vår ombakade butiksturné Tour de Fräs Ica Maxi Edt. Du hittar oss på följande platser och dagar:

Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Lindhagen, den 27 september
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Örebro, den 25 oktober
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Borlänge, den 29 november

(Fler datum och orter tillkommer!)

Hoppas vi ses där!

I dina växande  musklers tjänst!

Alex


PS! Nyhetsbrevet. Jag vet att jag tjatar. Men – där får du tips om både artiklar, poddar och andra mediala roligheter du kan ha missat. Dessutom får du varje vecka tillgång till exklusiva topperbjudanden. Och du, det kostar gratis att vara med. Signa upp dig här och nu!