Jag tror att vi alla kan hålla med om att denna höst och vinter har varit rätt seg. Tre soltimmar i november. Det blev ungefär lika många timmar på Solarieöarna för mig under vintern, sedan var jag tvungen att göra något drastiskt åt situationen.

Med våren och sommaren nalkandes så hade man kommit igång med träningen och ville iväg till ett varmt ställe där man kan få ytterligare inspiration och hålla kosten och träningen hyfsad god. Eftersom Norwegian har börjat flyga direkt nu och att jag en morgon såg en annons i Metro på tuben, “Miami – Svenskarnas hetaste turistmål”‌ , så kunde det inte vara annat än ett tecken från ovan som bara måste följas.

Medan jag var där så kollade jag upp lite sköna gym och matställen som kan komma till nytta för dig som vill dra iväg till ett rimligt pris utan att bulka 10 pannor på en vecka. Träningsnördens guide till Miami‌  – helt enkelt!

Vi åkte som sagt med Norwegian‌ direkt dit och ett byte i Oslo på hemvägen. 10 timmar, hur smidigt som helst och bra pris. Boendet fixades via airbnb.se där du hyr hela eller del av folks privata lägenheter. Bra sätt att lära känna lokalbefolkningen och komma undan lite billigare. Dessutom var det var toppen att ha eget kök och kunna laga de mål mat man ville.

Fixa transfer till och från flygplatsen via supershuttle.com redan hemifrån och ta goda tidsmarginaler, speciellt för resan hem så blir det billigare och du slipper tänka på den biten när du väl står där.

Väl på plats med gångavstånd till allting:

  1. Mitt på Miami Beach‌ , vid Flamingo Park‌ , ligger PAL Gym (Miami Beach Police Athletic League‌ ). Ett litet skitigt men helt okej gym som även ligger i anslutning till en idrottsbana utomhus där alla har tillträde och kan se poliserna köra morgonträning (hehe).

  1. Crunch Gym är en stor gymkedja. Fräscha lokaler med all utrustning du behöver och även stort utbud av klasser
  2. Utegym finns vid Ocean Avenue‌ och 8th Street‌ . Här finns lite chinsräcken och sådant. Knåpa ihop ett kul cirkelpass i solen! Det finns ett liknande i Flamingo Park‌ (4) om man vill bort från sanden.
  3. Pollo Tropical är en bra snabbmatskedja med mat baserat på kyckling, ris och bönor. De har även kalorimängd uträknat på vissa menyer.
  4. Bästa sushin har du på Hiros Sushi Express efter en dag på stranden. Här kan du beställa Hiros summer rolls – sushi utan ris om du vill hålla ner på kolisarna.

  1. Fullt med matvaruaffärer är det ont om på på Miami Beach/South Beach‌ . Man ska nog ha bil för att komma iväg till riktiga supermarkets men vi hittade Wholefoods som är helt fantastiskt! Fullt med fräsch och god ekologisk mat så långt ögat kan nå. De har även en bra salladsbar så man kan plocka sig en snygg lunchlåda. Rätt dyrt dock.
  2. Hälsostället An Apple A Day har grymma vitaminboostade smoothies, bars, lunchmeny och kosttillskott. Ekologiskt, gluten och laktosfritt finns här för den som vill ha det.
  3. Alton Road‌ finns även den bästa kosttillskottbutiken jag hittade här. Märken som vi känner igen, Better Bodies‌ och Labella Maffia‌ -kläder och Mohammad Ali‌ i skyltfönstret. Så no need to släpa med sig proteinburken i resväskan.

Men även om du är en träningsnörd så får du inte missa utelivet! Du måste ta dig till The Clevelanders Rooftop och stå med vinden i håret, och njuta av partylivet och du måste gå vidare till Mangos, Dream eller LIV för att dansa.

På söndagar är det den enorma strandbaren Nikki Beach som gäller. Vill du spela biljard och softa på lite billigare lokala barer har du Lost Weekend och Fat Tuesday och vill du verkligen ösa på med eliten så är Fontainebleau ett tips. Sätt på dig klackar om du är tjej bara och se lite städad ut som kille, annars blir de griniga på de fina ställena.

Och även om du är fitnessfantast så får du inte missa burgarna! Herregud. Jag hade kunnat fasta hela veckan för att bara få käka en sak – burgare på Five Guys (Washington/15th Street‌ ) eller det riktigt coola stället BTW (Alton Road‌ mellan 14th‌ och 15th Street‌ ). SÅ. Jävla. Värt. Och bra priser på båda ställena också.

Summering: Åk dit, det går inte att misslyckas och du kommer ha svinkul!

Tack för mig!

***