Fyra veckor är onekligen en del tid, men om man till exempel har semester eller sommarlov så kan man ju ge sig den på att de dagarna tar slut på nolltid. Detsamma om man bara har några veckor kvar till det stora kalaset. Fyraårskalaset, i vårt fall.

Den 1 september 2014 slog vi upp portarna till Tyngre. Vi hade såklart inte alla svar då (och det finns de som hävdar att vi inte har fler nu heller), men vi var i vart fall på det klara med några några för oss viktiga fundament:

  • Vi ska finnas i alla möjliga digitala former: text, bild, film, podd & sociala medier. Snabbt, direkt och interaktivt.
  • Vi ska beröra alla olika varianter av det vi kallar styrketräning. Inte bara bodybuilding eller fitness eller styrkelyft eller tyngdlyftning eller crossfit eller strongman eller dito gren för kvinnor. Hos oss ska man kunna se/läsa/lyssna/interagera om all-of-the-above.
  • Det ska vara gratis. Inga prenumerationsavgifter, abonnemang, annonser eller andra kommersiella hullingar ska komma din väg.
  • Vi ska ha roligt. Kanske aningen självcentrerat, men vi var övertygade i att om vi har roligt i det vi gör, så kommer den glädjen och äkta passionen också komma din väg. Det gör upplevelsen av Tyngre mer givande och sann.
  • Egna produkter ska finansiera verksamheten. Nyttiga, rationella och funktionella produkter, som ska marknadsföras med ett för branschen nedtonat språk (vår första interna avsiktsförklaring var: ”Där alla andra skriker, där viskar vi.”), och som ges enkla och tydliga namn och likaså förpackningar.

Idag, snart 4 år senare, är vi fast beslutna om att vi valde rätt väg. Vi har såklart massor av outnyttjad potential (vilket är styrelserumslingo för att vi har massor av områden där vi måste bli bättre), men i grunden känner vi att vi är på rätt spår.

I dagarna har vi rullat ut en ny version av tyngre.se, med en enklare och mer rättfram struktur, men också med en förädlad grafisk profil. Lite piggare, snärtigare men fortfarande med en stark koppling till oss och våra grundläggande fundament. Samma grafiska profil kommer också att prägla våra produkter och alla andra externa snittytor framöver.

Med det har vi hängt upp serpentinerna, sorterat partyhattarna och inventerat baren. Kalaset kan komma.

mvh!

Alex

PS! Aaaaningen läääänge sedan jag fällde upp locket till denna skrivmojäng, jag vet, och jag ber miljarders gånger om ursäkt för det. Den ohörbara röst (min egen, that is) som vanligen är min bästa kompis i stunder som dessa har bara känts dryg, tjatig och förbannat osympatisk. Jag har därför hänfallit åt andra aktiviteter under en period, men jag kommer regelmässigt att ägna mig åt mer ordbruk framöver. Lååvar!


GREJER PÅ GÅNG

1. DM i Styrkelyft, Örebro – 25 augusti
Timmen i bil till Örebro går extra snabbt när sonen dessutom ska tävla.

2. NOCCO Training Day, Göteborg – 8 september
Undertecknad är abrupt inryckt som moderator och kanske även kommer mässa lite kring marklyft.

3. Super-SM, Västerås – 29-30 september
Än en gång starka tävlingar i alla vår fitnessgrenar, och än en gång i coola Bombardier Arena.

4. Tyngre VII, Kistamässan – 20-21 oktober
Roligare än tidigare, större än någonsin. (du har sett att vi öppnat infosajt med anmälan och biljettförsäljning va?)

5. Fitnessfestivalen, Stockholm – 30 november-2 december
Ny regi men med ett beprövat och starkt koncept. Spännande.

I tillägg till detta så ska vi dessutom försöka få till ett par ytterligare stopp i vårt marklyftsrally Tour de Fräs.