Det har nu gått ett drygt år sedan vi startade Tyngre, och fortfarande är vi kvar 😀 Faktum är att vi är mer än så. Vi lever, gör allt spännande vi kan tänka oss och vi är extremt optimistiska inför framtiden.

Även om jag aldrig någonsin tvivlat på att det skulle gå att bygga en webbsajt på bra innehåll och en uppriktig inställning till kvalitet, trovärdighet och auktoritet så måste jag säga att jag ändå är positivt överraskad och rentav förvånad. All den kärlek som dagligen kommer vår väg är fantastisk och på flera sätt livsavgörande. All den omtanke och uppskattning du visar oss både värmer, stärker och befäster oss i tron på att vi måste kämpa ännu hårdare för att vara din vördnad värdig.

Med lite perspektiv har jag ganska kraftigt missbedömt två saker under vårt första år i livet. Två företeelser som jag förvisso älskat och ansett som självklarheter i vår mediala palett, men som ändå visat sig mer väsentliga och rentav fundamentala än jag någonsin kunnat ana:

Tyngre Radio

Ja, podcasten är trevlig att göra, och det har den alltid varit. Och ja, jag har vetat att den i vissa stycken har varit populär och relativt vällyssnad. Men det står nu helt klart att Tyngre Radio är en av de viktigaste ingredienserna vi har. Rekord efter rekord har vi slagit. Nytt nedladdningsrekord i juli, ännu ett i augusti, och så ännu ett – för tredje månaden i rad – nu här i september. Nu har vi dessutom passerat 2 miljoner nedladdningar sedan starten. Galet, I say…

Instagram

Jag erkänner – för mig var Instagram blott en snofsig filtersamling för att göra sina selfies lite mer pro. Punkt. I dag är Instagram som kanal betydligt viktigare än så. Antalet följare har växt lavinartat – och helt organiskt – vilket gör Instagram till en fantastisk katapult för att missionera om glädjen i en hantel, kärleken i en skivstång och den rena rama eufori som kan spåras i ett bra lyft.

Men det mesta av detta är bara siffror. Numeriska tal som ska spegla hur ofta något sker, och av hur många. Egentligen helt oviktigt – tills man mentalt lyckas omsätta alla de gånger du satt på dig dina lurar och tryckt på PLAY, och alla de gånger du kommenterat eller tryckt på GILLA-knappen i något av våra Instagraminlägg, och göra de enskilda händelserna till någon sorts erkännande. Det är först då som något av detta blir verkligt och det är först då som en lika fet som sen pollett till slut trillar ner. 

God hjälp i denna tolkning får vi såklart från kommentarer och omdömen som kommer in, faktiskt i rätt strida strömmar och faktiskt rätt ofta. Sociala medier är ju bra på så vis – du kan snabbt kanalisera något, och du kan lika snabbt få respons och feedback.


Antalet följare har växt lavinartat – och helt organiskt – vilket gör Instagram till en fantastisk katapult för att sprida glädjen i en hantel, kärleken i en skivstång och den rena rama eufori som kan spåras i ett bra lyft.

Men en extra dimension av interaktivitet som gör livet än mer fantastiskt är när vi får förmånen att möta dig där ute – på riktigt, i verkligheten. På mässor, tävlingar och liknande händer det relativt ofta och det är såklart härligt. Och till dig som kommer fram vill jag säga tack! Risken finns att du inte riktigt förstår vad du betyder, så jag säger det igen: tack! 

Jag vill också säga tack till Hassan Mouline, som jag hade förmånen att språka lite extra med under en resa i helgen [(1)]. Tack också till dig som kom fram på Ironworks och pratade uppskattande om Tyngre Radio, tack till dig som gav mig peppande kommentarer om något nysatt personrekord i mark, typ… Tack också ni två trevliga grabbar i godisaffären (där jag från början bara hade tänkt kika in) som berättade om hur alla deffpromenader gjorts lättare av en viss podcast i lurarna. Tack också till dig på cykeln som med ledning av min hakbehåring valde att stanna upp bara för att prata lite, om livet och om träningen. Tack!

Ibland ser man inte skogen för alla träd. Därför är det förbannat viktigt att då och då bege sig ut, möta en blick och skaka en hand eller två. Inte minst som bränsle mot 2-årsdagen.

Tack!

° ° °

 

REDAKTÖREN LISTAR‌
Kuliga Kraftkamper (i kronologisk ordning)

1. SM i bodybuilding & fitness – 3-4 oktober, Västerås‌
Ännu en gång dags för pump och pumps. Ett förbannat privilegium att dessutom få ha tävlingarna här på hemmaplan. Ses där! 

2. Tyngre Classic II – 17-18 oktober, Solnahallen‌
Tåget rullar vidare och denna gång försöker vi göra det ännu bättre än i maj. För besökare, utställare men inte minst för dig som tävlar. 

3. Tyngre GAMES – 17 oktober, Solnahallen‌
Premiär för det funktionella kraftmätningsprovet – med 12 av Sveriges bästa atleter till start. Det blir både blodigt, roligt och otroligt. 

4. Deadlift for Life – 18 oktober, Solnahallen‌
Underbart att få göra något konkret åt flyktingkatastrofen. Jag och Kalle Zackari Wahlström ska bokstavligen dra mark för blotta livet. Sker i samband med Tyngre Classic II.

5. Björnbrottarlyftet II – 24 oktober, Sigtuna‌
Den legendariska "plojtävlingen" skapad av en av mina stora förebilder innebär ännu ett tillfälle att få träffa en förbannat stor grupp förbannat bra människor och förhoppningsvis få lyfta en förbannat stor mängd vikt. Endast inbjudna.