Tacksam!

Om att översköljas av skratt, värme och tacksamhet.

Alex Danielsson

Med typ två månader kvar till jul har höstens största och viktigaste händelse för oss på Tyngre‌ precis passerat. Tävlingen Tyngre Classic II genomfördes den 17-18 oktober, precis som förra gången i Solnahallen, Stockholm. Vi fick enormt fin respons på vår första tävling under Tyngre-flaggen, där en besökare som fått parkeringsböter och en tävlande som inte gått till final var de enda som mig veterligen vädrat något som kan liknas vid kritik. I övrigt har det bara strömmat uppskattning, tacksamhet och på många sätt även kärlek vår väg efter det. Fantastiskt är i det sammanhanget ett allt för klent ord.

Därför var det nästan med skräckblandad förtjusning vi klev in i Solnahallen för ännu en helg i hantelns tecken. Vi kände oss faktiskt som det där bandet som ska släppa den svåra andra plattan. Uppföljaren till succédebuten som rosats av världens alla kritiker, spelats på alla radiostationer kända för människan och som sålt guld och platina bara på några veckor. Och vi vet ju alla att det är betydligt lättare att överträffa förväntningar om man inte har några. Så deon fick faktiskt gå några varv extra.

Att få dela ut overallpriset i Body Fitness till min egen älskling är en av mitt livs större upplevelser.
En egen klump i magen hade jag dessutom för det nya denna gång – Tyngre GAMES‌ , inbjudningstävlingen i multifunktionella fysikprestationer (man får inte kalla det crossfit). Det var faktiskt lite pill med det. Dels att få till hårdvaran, dvs arenan och utrustningen. Men också själva innehållet – atleterna, publiken och grenarna. När jag dock sent på fredagen betraktade hallen vi ställt i ordning, och jag såg målmedvetenheten i tävlingsgeneralen Alexander Elebros sista detaljförberedelser så släppte en av stenarna. Jag visste redan tidigt att vi lyckats samla ihop kanske det bästa startfältet någonsin på svensk mark. Tolv startande, alla tillhörande den absoluta toppen. Vi fick därmed en unik möjlighet att presentera denna tävlingsform på bästa sätt inför en ny publik, och det är min uppfattning att så kallat tycke uppstod. Den högljudda uppskattningen från publiken kunde slutligen fungera som ett sorts kvitto på att det eventet också blev riktigt bra.

Atleter och domare jobbandes tillsammans.
Jag skulle personligen leverera under helgen också. Det skulle lyftas mark, i en sorts gryningsduell mellan mig och Kalle Zackari Wahlström. Under parollen Deadlift For Life samlade vi in sponsormedel till Radiohjälpen, som ett särskilt stöd för den stora flyktingkatastrofen. Ett tiotal företag lättade på plånboken för detta initiativ, vilket är enormt glädjande! Själva lyftandet var också superkul. Kalle är en så härlig person att det inte går att vara opåverkad i hans sällskap. Vi satt halvtysta i omklädningsrummet innan, bara han och jag. Tittade lite på varandra, log lite smått, innan vi i princip samtidigt brast ut i ett förlösande skratt som sa det mesta. Att vi har en vänskap, att vi skulle dra mark för välgörande ändamål, men att vi trots det gärna ville vinna båda två. Och det gjorde vi också. Vi fick nämligen stanna på 240 kg, då vi båda failade på 252,5. Det gjorde dock inte Stefan Ågren, som med sitt lugn och sina pedagogiska färdigheter coachade oss båda. När jag och Kalle spillt allt vårt krut gick Stefan fram helt ouppvärmd och ställde sig upp med 252,5 kg i händerna, som om det vore ett par manschettknappar. Det var galet.

Även Kalle ser nöjd ut.
Dessa två dagar i Solnahallen, och faktiskt alla följande dagar efter det, kan bäst beskrivas med glädje. Så många leenden jag mött, så många rejäla handslag, fistbumps och så många innerliga omfamningar. Så många trevliga kommentarer och omdömen, både om sajten, om podcasten, om våra produkter, och såklart om tävlingen. Och det är svårt att ta in allt. Hade jag varit till hälften sprungen ur myllan från de nordvästra delarna av Spanien så hade jag nog tyckt att allt detta är helt rimligt. Men för mig är det nästan ofattbart. Min lycka i att få vara inblandad i detta var skyhög redan innan dagen D, men den samlade responsen för mig nästan till rusets brant. Till adrenalinets vrål, till dopaminets flammande eld, till ett beroendeframkallande hål som bara vill ha mer och mer och mer. Därför känns det extra roligt att kunna berätta att den 23-24 april gör vi om allt igen. Samma plats, samma koncept, bara förhoppningsvis ett par snäpp bättre. Tyngre Classic III‌ , välkommen!

Det är också enormt kul att tyngre.se är nominerade i kategorin Årets hemsida‌ vid Guldhjärtat under Fitnessfestivalen i Stockholm. Jag är även nominerad till Årets förebild‌ , men tävlar där mot människor jag verkligen älskar. Som Lars Berglund, Jenny Adolfsson och vår kompis Kalle Zackari Wahlström. Och eftersom alla dessa är mina‌ förebilder så vill jag att alla de ska vinna. Alla!‌ Men Priset för Årets hemsida‌ hade jag verkligen velat nosa på! Så du som gillar vad vi gör får gärna gå in och rösta.

I dina växande musklers tjänst!

Alex

° ° °

REDAKTÖREN LISTAR
‌ Självklara tack!

Tyngre Classic II
‌ Tack till alla som fick Tyngre Classic II att bli verklighet: Reino, Micke, Eddie, Fredrik, Herkules, Jörgen och Janpeter. Tack till Kenneth och alla domare: Tomas, Nick, Benny, Dimitri, Jonni, Petra, Evalinda, Helena, Sally och Maria. Tack till vårt gäng: Andreas, Viktor, Marcus, Max, Oliver, Alex, Jonas, Pontus, Simon, Niklas, Sam, Sofia, Pierre, Robert och Kristian. Tack till Emité för smink, till Candy King för godiset. Tack till Brani! Tack till våra sponsorer: NOCCO, MM Sports och svenskt Kosttillskott, till våra utställare: Fairing, Budo & Fitness, Lohilo, Aldrig Vila och Undisputed. Tack till dig som kom för att tävla, för att coacha eller bara sitta i publiken.

Tyngre GAMES
‌ Tack till Alexander, Henrik, Håkan, Christoffer, Christoffer, Robert, Marcus och Anna för att ni var ryggraden till Tyngre GAMES. Det största av tack till Mikaela, Calvin, Karin, David, Mia, David, Helena, Simon, Camilla, Simon, Angelica och Viktor för att ni alla visade oss förtroendet och för att ni kom och satte en ny norm för fysiska prestationer! Tack till Nox Box, Alpha Strong och Baltic Fitness för lån av grejor. Tack till dig som kom!

Deadlift For Life
‌ Stort tack till Kalle Zackari Wahlström för att du är som du är och för att du vill göra världen till en bättre plats. Stort tack till Josef för allt, inte minst alla Blues Brother-referenser (alla borde se den filmen minst en gång om året). Tack som fanken till Stefan Ågren för stöd, inspiration och även för det bryska återfärden tillbaka till den verklighet där alla borde lyfta 252,5 kg som ett par torra löv. Tack till Eleiko, NOCCO, Nordea, Fitnessfestivalen, Hatt et Söner, Sportkost, Skrotnissarna, Gymmet och Fisk & Skaldjursbilen för att ni alla bidrog till Radiohjälpen! Tack som fan!

° ° °


Liknande artiklar
Ursäkta röran. Vi bygger om.

Ja, som du kanske märkt så ser det inte riktigt ut här som det brukar.

Alex Danielsson

1 mars 2024

Måltidsplanering för en aktiv livsstil!

Har du en aktiv livsstil, kanske fått en bra rutin med träningen men upplever att kosten är en stor utmaning att få till i praktiken?

Lova Molin

19 sep. 2023

Fria vikter vs Maskiner

Det är dags att släppa tanken om att träning med fria vikter är helt överlägset träning i maskiner.

Wille Valkeaoja

29 aug. 2023

Ocklusionsträning och högintensiv styrketräning

I boken Träna Mindre kan du läsa om olika sätt att höja intensiteten vid styrketräning. Ett av dessa sätt är ocklusionsträning.

Wille Valkeaoja

7 aug. 2023

Prylar

En pryl behöver funka, i nån mån. Den behöver ge dig nån värdefull information eller funktion för att det ska vara värt att skaffa den.

Wille Valkeaoja

25 juli 2023

Kan Stryd förutsäga din Critical Power?

Cyklister har sedan länge använt effektutveckling som ett mått på intensitet. Inom löpning har man använt sig av hastighet för samma syfte.

Wille Valkeaoja

20 juli 2023

Självstyrd intervallvila

När du inte riktigt är redo att se gud men ändå vill kunna genomföra ett kvalitativt intervallpass verkar det funka att lägga upp viloperioderna efter eget huvud.

Wille Valkeaoja

13 juli 2023

Den magiska tröskeltimmen

Många tänker att tröskelintensitet är något du orkar bibehålla i en timme. Verkligheten är dock betydligt mer komplex.

Wille Valkeaoja

5 juli 2023

Överträning

Av olika anledningar kan du vilja överbelasta extra mycket under en period. Det finns då en risk att du kör ner dig så långt i källaren att det blir svårt att komma tillbaka till din tidigare nivå.

Wille Valkeaoja

29 juni 2023

Cirkelträning för löpare

En ny studie avhandlar två olika cirkelträningsprogram och hur det påverkar löpekonomi och biomekanik.

Wille Valkeaoja

8 juni 2023

Flexibel löpning

Om du vill få ut det mesta av din energi för dagen kan du välja ett träningsupplägg som passar dig. En ny studie förklarar hur det kan gå till.

Wille Valkeaoja

2 juni 2023

Mot 10 km – Efter loppet

Jag satte i början av satsningen målet att slå mitt tidigare personbästa på 10 km, 36:55. I lördags var det dags.

Wille Valkeaoja

18 maj 2023

Mot 10 km – Utvärdering

Jag är bara ett par dagar ifrån årets mål att springa 10 km på Kungsholmen Runt snabbare än de 36:55 jag gjorde 2019. Dags att utvärdera.

Wille Valkeaoja

11 maj 2023

Optimera kosten inför vårens och sommarens lopp

Kan man förbättra sina resultat genom rätt mat när man ska springa ett lopp? Hur du äter där påverkar prestationen mer än du tror.

Lova Molin

10 maj 2023

3MT – Tre minuters helvete

Jag försöker mig på ett fruktansvärt men användbart test där du ska springa allt du kan i tre minuter. Ni kan nog ana vad som hände sen.

Wille Valkeaoja

4 maj 2023

Autoreglerad träning

Alla som har följt ett träningsprogram vet att det är svårt att utföra träningen exakt som det är tänkt. En ny studie har tittat på två sätt att göra det på.

Wille Valkeaoja

19 apr. 2023

Bodybuilding och Fitness har aldrig varit större!

Just när årets fitnessäsong drar igång så lämnar här vår kloke kompis Anders Axklo in en partsinlaga om dagsläget för sporten.

Anders Axklo

15 apr. 2023

Mot 10 km – första tävlingen

Första tävlingen är avklarad! Nu gäller det att ta med mig lärdomar in i träningen och blicka fram emot nästa hållpunkt.

Wille Valkeaoja

5 apr. 2023

Styrketräningen är grunden i allt

Du som läser detta behöver inga argument till varför styrketräning är det bästa sedan skivat bröd. Men ta gärna ett varv ändå.

Alex Danielsson

3 apr. 2023

Träningsuppehåll

Alla som tränar regelbundet kommer någon gång behöva göra uppehåll i träningen. Frågan är hur mycket detta påverkar din träning.

Wille Valkeaoja

15 mars 2023

Mot 10 km – Styrketräningen

Det är välbelagt att löpare bör styrketräna benen. Det går dock att individanpassa träningen för bästa resultat.

Wille Valkeaoja

9 mars 2023

Allt om D Prime – D'

För några veckor sedan skrev jag en text om hur du kan effektivisera din intervallträning genom att nyttja något som kallas D' (uttalas D Prime). Den här texten handlar om vad D' egentligen är.

Wille Valkeaoja

28 feb. 2023

Mot 10 km – min profil

Jag har lovat att berätta om hur träningen i min satsning mot nytt personbästa på 10 km ser ut. Jag har tagit hänsyn till några olika faktorer när jag lagt upp den. En av dessa är min profil som löpare.

Wille Valkeaoja

15 feb. 2023

3 tips på hur du får i dig mer protein

Protein hjälper oss att skydda de muskler vi har och gör också att vi får enklare att bygga nya. Protein är därmed muskelmassans bästa vän.

Alex Danielsson

11 feb. 2023

Att träna kondition före styrka

Hur undviker du att tappa explosiv styrka från din konditionsträning? Ny studie menar att du inte tappar nämnvärt i styrka oavsett hur dina intervaller ser ut.

Wille Valkeaoja

9 feb. 2023

Vad är måttlig och hög intensitet?

Jag skrev för ett par år sedan en ganska lång artikel om de då nya råden om fysisk aktivitet från WHO. Här är uppföljningen.

Wille Valkeaoja

6 feb. 2023

Mot 10 km – bakslag

Du behöver räkna med att träningen vid något tillfälle inte går som tänkt. Det är så förväntat att du i princip behöver planera för det.

Wille Valkeaoja

3 feb. 2023

Push-Pull-Legs – en split för dig?

Man kan genomföra sina styrkepass på flera olika sätt. Här kommer ett tips på ett effektivt och populärt träningsupplägg: P-P-L.

Alex Danielsson

31 jan. 2023

Mot 10 km – Effektivare intervallträning

Wille fortsätter på insprungen väg. Idag avhandlar vi hur smarta intervaller kan göra din träning bättre.

Wille Valkeaoja

19 jan. 2023

Mot 10 km – upplägget

Ännu en uppdatering från vår egen Wille Valkeaoja om hans satsning mot ett nytt personbästa på 10 km.

Wille Valkeaoja

13 jan. 2023

Skatta upplevd ansträngning

Att skatta hur du upplever dina träningspass och föra bok över dina skattningar kan vara ett värdefullt verktyg för att styra din träning.

Wille Valkeaoja

4 jan. 2023

Min satsning på 10 km

Det var tre år sedan jag satte mitt personbästa på 10 km; 36:55 på Kungsholmen runt. Jag ska äntligen springa 10 000 m så fort jag kan igen.

Wille Valkeaoja

29 dec. 2022

God Jul!

Från oss alla, till er alla. Redaktören sänder sina hälsningar.

Alex Danielsson

24 dec. 2022