Wow!

Glädjen i att utses till Årets Hemsida/Blogg är inte sådär jättelätt att härbärgera.

Alex Danielsson

oJag har länge hävdat att livet är alldeles underbart så fort jag fått den obligatoriska frågan om läget. Hemmarelationen är legendarisk, barnens närvaro gör mig hel, hälsan är i stigande (där träningsresultaten tillfälligt ställts åt sidan), och även rent professionellt måste statusen betraktas som förbannat bra.

Från fredagens Tyngre Talkshow, här med Karl Dyall & Robert Stasinski som gäster.
Men säg det som varar för evigt. Under Fitnessfestivalen, som genomfördes föregående helg, kom tidigare definitioner av skitbra ordentligt på skam. Jag och min broder Andreas har aldrig varit i närheten av att möta så mycket verbaliserad uppskattning och uttryckt kärlek som då. Antalet härliga individer som kom förbi vår monter för att säga hej, ta en bild, sno åt sig en kram (jag bjöd frikostigt) och en och annan selfie var rekordhögt. Stor fest på alla vis, och den lätt bedrägliga känslan av att vara oövervinnerlig kom tillfälligt över mig [(1)].

Denna egoturbo fick än mer kraft på lördagskvällen, då det var dags för galatillställningen Guldhjärtat. För dig som undrar så är Guldhjärtat en sorts fitnessbranschens Oscars-gala – ett sätt att belöna och lyfta fram nämnvärda personer och företag som ansetts gjort särskilt betydelsefulla saker under året. Tyngre‌ var nominerade i klassen Bästa Hemsida/Blogg‌ , och bara det – att vara nominerad, och dessutom vara en av de fyra finalisterna – var egentligen nog. Redan där fick vi det erkännande man i sina ljusaste stunder vågar drömma om. Redan där var vi egentligen hemma. Och just därför var det närmast surrealistiskt när vi gick och vann hela skiten.

Ove & Catharina Rytter delar ut Guldhjärtat för Årets Hemsida/Blogg till mig & Andreas.
Känslan att med pirriga ben vandra genom Hamburger Börs lokaler mot den scen där vi just ropats ut som vinnare var minst sagt speciell. Väl uppe i ljuset av strålkastare, vid min mentor Ove Rytters och hans fantastiska fru Catharinas sida, kändes det fantastiskt på så många plan. Att vi – jag och Andreas – på något sätt hade lyckats i vår mission om en redaktionell webbsida för alla, jag upprepar alla, som gillar styrketräning. Att ett alltigenom obundet förhållningssätt till omfång, format, disciplin och även kanal kunde visa sig än mer intressant än vi ens vågat hoppats. Att våra ansträngningar att hela tiden försöka bli bättre inte gått vår omvärld förbi. Att vi var hemma, lite.

Motiveringen lämnade knappt ett öga torrt här hos oss på Tyngre.

Tillsammans med alla dessa lyckokänslor så fanns där också ett visst mått av rättvisa, jag kan erkänna det. Som att det i någon mån var rimligt att vi vann. Kanske gick det att spåra i att vi nog trodde att vi förmodligen inte skulle vinna (även om vi såklart kanske hoppades på det). Vi ska naturligtvis inte övervärdera innebörden av detta pris. Vi hade flest publikröster (!) och minst lika många juryröster som tvåan. Men det är ett officiellt erkännande på att vi är på rätt väg.

Trofén.
En av mina mer minnesvärda tankar från när jag stod där på scenen är att jag väste i örat på Andreas: ”Vi kan omöjligen ta emot detta pris här utan att vara bakis imorgon”‌ , vilket resulterade i att vi till slut rullade in så mycket champagne vi förmådde hälla i oss.

Det var också extremt roligt att få se vår kompis Kalle Zackari Wahlström vinna priset för Årets Förebild‌ , vilket redan innan kändes som en slam-dunk. Ingen annan har gjort lika mycket för att sprida glädjen i att på ett okomplicerat sätt ge sig i väg för att träna som Kalle. Med Kalle som ciceron blir träningen av, och den blir det dessutom av rätt anledning. Extra roligt att Kalle och hans underbara fru Brita också satt vid vårt bord. Jag tyckte dessutom mycket om att Paolo Roberto tilldelades Årets Hederspris‌ , vilket jag också kände var helrätt. Paolo är en skön och högenergisk snubbe med fler järn i elden än han gått proffsmatcher, och han är dessutom skarp, inspirerande och grymt vältränad.

All in all, en helt sagolik kväll.

Kalle Zackari Wahlström och Andreas Guiance – två av mina favoriter.
Söndagen ägnades nästan helt åt att med stöd av halstabletter och rikliga mängder vatten fortsätta möta supersköna människor i vår monter. Jag var såklart aningen matt i lacken, men det är liksom bara att bita ihop.

Det finns massor av människor som jag här och nu vill tacka för helgen, både i specifika anledningar och i lite mer generella termer. Först och främst dig som röstade på oss! Utan dig hade det inte varit möjligt, och dessutom fan så mycket tråkigare. Mina närmaste – Andreas, Carina, Max, och Oliver – ni vet vad ni betyder. Underbara Viktor (klippan), Simon (du är grym), Victor & Robban (tack). Tack också till Ove & Catharina – allt börjar liksom hos er. Tack till Wille, Linus, Kalle & Robert och Kalle – Tyngre Talkshow blev roligare med er som gäster [(2)]. Tack till Jacob & Jenny – alla är vi i skumpans vänkrets. Tack till Marcus – som vanligt levererar du storstilat. Tack till Daniel & Robban – ni är grymma! Tack till Jacob Richloow – tack! Tack till Brita & Kalle Zackari Wahlström. Tack till Jonas Lungren – skål! Tack till Seth Janson – din kram satt som en keps. Tack till Semiran & Anette – härligt att ser er! Tack till Stefan Elfving – trofén är tillbaka! Tack till Cici & Evalinda – you're gorgeous inside and out! Tack till Anders T Bergström och hela din fantastiska familj – som man alltid känner sig som en del av! Tack till Stefan Ågren – välkommen till Västerås! Tack till Herkules – utan dig blir det mesta färglöst och tråkigt. Tack till Eva-Linn – din generositet och och omtänksamhet är gränslös! Tack till Lina (tyndero) – dina kladdkakor är episka! Tack till Lars Berglund – du är alltid nära mig. Tack till Robban – underbart att se dig och din underbara familj igen! Tack till kompisarna på NOCCO! Tack till personalen på Radisson Blu Waterfront – som måste vara värdens bästa hotellpersonal. Tack till dig som kom fram för att hälsa under helgen – din utsträckta hand och din omfamning är allt. Tack till dig som tävlade i marklyft i vår monter på söndagen – satan så grymma prestationer rakt igenom! Tack till The Academy – ni hade bästa kaffet och vattnet! Tack Veronica – härligt att få träffa tjejerna och mannen! Tack Sandra – och lycka till framöver! Tack också till alla jag glömt nämna – för det har jag säkert.

Jag och Andy med Jonas Byheden, som vann marklyftstävlingen för herrar, med sinnessjuka 70 reps på 100 kg!
Nu i helgen, den 5-6 december, gör vi om alltihop igen, fast i Göteborg. Det blir Groundhog Day all over, kan man säga. Dags för för Scandinavian Power Wknd, som i en eller annan mening är del två av Fitnessfestivalen‌ , eller i alla fall Luciapokalen. Tävlingar såklart, i Bodybuilding, Bikini Fitness, Women's Physique och massor av andra happenings. Mig och Andreas hittar du på en av scenerna under lördagen (vi kör en sorts nedkokt version av Tyngre Talkshow‌ ) och jag lämnas ensam i mitt öde kvar där med mikrofonen under söndagen. Är du i närheten, kom gärna förbi och säg hej!

TACK!

I dina växande musklers tjänst!

Alex

° ° °


Liknande artiklar
Ursäkta röran. Vi bygger om.

Ja, som du kanske märkt så ser det inte riktigt ut här som det brukar.

Alex Danielsson

1 mars 2024

Måltidsplanering för en aktiv livsstil!

Har du en aktiv livsstil, kanske fått en bra rutin med träningen men upplever att kosten är en stor utmaning att få till i praktiken?

Lova Molin

19 sep. 2023

Fria vikter vs Maskiner

Det är dags att släppa tanken om att träning med fria vikter är helt överlägset träning i maskiner.

Wille Valkeaoja

29 aug. 2023

Ocklusionsträning och högintensiv styrketräning

I boken Träna Mindre kan du läsa om olika sätt att höja intensiteten vid styrketräning. Ett av dessa sätt är ocklusionsträning.

Wille Valkeaoja

7 aug. 2023

Prylar

En pryl behöver funka, i nån mån. Den behöver ge dig nån värdefull information eller funktion för att det ska vara värt att skaffa den.

Wille Valkeaoja

25 juli 2023

Kan Stryd förutsäga din Critical Power?

Cyklister har sedan länge använt effektutveckling som ett mått på intensitet. Inom löpning har man använt sig av hastighet för samma syfte.

Wille Valkeaoja

20 juli 2023

Självstyrd intervallvila

När du inte riktigt är redo att se gud men ändå vill kunna genomföra ett kvalitativt intervallpass verkar det funka att lägga upp viloperioderna efter eget huvud.

Wille Valkeaoja

13 juli 2023

Den magiska tröskeltimmen

Många tänker att tröskelintensitet är något du orkar bibehålla i en timme. Verkligheten är dock betydligt mer komplex.

Wille Valkeaoja

5 juli 2023

Överträning

Av olika anledningar kan du vilja överbelasta extra mycket under en period. Det finns då en risk att du kör ner dig så långt i källaren att det blir svårt att komma tillbaka till din tidigare nivå.

Wille Valkeaoja

29 juni 2023

Cirkelträning för löpare

En ny studie avhandlar två olika cirkelträningsprogram och hur det påverkar löpekonomi och biomekanik.

Wille Valkeaoja

8 juni 2023

Flexibel löpning

Om du vill få ut det mesta av din energi för dagen kan du välja ett träningsupplägg som passar dig. En ny studie förklarar hur det kan gå till.

Wille Valkeaoja

2 juni 2023

Mot 10 km – Efter loppet

Jag satte i början av satsningen målet att slå mitt tidigare personbästa på 10 km, 36:55. I lördags var det dags.

Wille Valkeaoja

18 maj 2023

Mot 10 km – Utvärdering

Jag är bara ett par dagar ifrån årets mål att springa 10 km på Kungsholmen Runt snabbare än de 36:55 jag gjorde 2019. Dags att utvärdera.

Wille Valkeaoja

11 maj 2023

Optimera kosten inför vårens och sommarens lopp

Kan man förbättra sina resultat genom rätt mat när man ska springa ett lopp? Hur du äter där påverkar prestationen mer än du tror.

Lova Molin

10 maj 2023

3MT – Tre minuters helvete

Jag försöker mig på ett fruktansvärt men användbart test där du ska springa allt du kan i tre minuter. Ni kan nog ana vad som hände sen.

Wille Valkeaoja

4 maj 2023

Autoreglerad träning

Alla som har följt ett träningsprogram vet att det är svårt att utföra träningen exakt som det är tänkt. En ny studie har tittat på två sätt att göra det på.

Wille Valkeaoja

19 apr. 2023

Bodybuilding och Fitness har aldrig varit större!

Just när årets fitnessäsong drar igång så lämnar här vår kloke kompis Anders Axklo in en partsinlaga om dagsläget för sporten.

Anders Axklo

15 apr. 2023

Mot 10 km – första tävlingen

Första tävlingen är avklarad! Nu gäller det att ta med mig lärdomar in i träningen och blicka fram emot nästa hållpunkt.

Wille Valkeaoja

5 apr. 2023

Styrketräningen är grunden i allt

Du som läser detta behöver inga argument till varför styrketräning är det bästa sedan skivat bröd. Men ta gärna ett varv ändå.

Alex Danielsson

3 apr. 2023

Träningsuppehåll

Alla som tränar regelbundet kommer någon gång behöva göra uppehåll i träningen. Frågan är hur mycket detta påverkar din träning.

Wille Valkeaoja

15 mars 2023

Mot 10 km – Styrketräningen

Det är välbelagt att löpare bör styrketräna benen. Det går dock att individanpassa träningen för bästa resultat.

Wille Valkeaoja

9 mars 2023

Allt om D Prime – D'

För några veckor sedan skrev jag en text om hur du kan effektivisera din intervallträning genom att nyttja något som kallas D' (uttalas D Prime). Den här texten handlar om vad D' egentligen är.

Wille Valkeaoja

28 feb. 2023

Mot 10 km – min profil

Jag har lovat att berätta om hur träningen i min satsning mot nytt personbästa på 10 km ser ut. Jag har tagit hänsyn till några olika faktorer när jag lagt upp den. En av dessa är min profil som löpare.

Wille Valkeaoja

15 feb. 2023

3 tips på hur du får i dig mer protein

Protein hjälper oss att skydda de muskler vi har och gör också att vi får enklare att bygga nya. Protein är därmed muskelmassans bästa vän.

Alex Danielsson

11 feb. 2023

Att träna kondition före styrka

Hur undviker du att tappa explosiv styrka från din konditionsträning? Ny studie menar att du inte tappar nämnvärt i styrka oavsett hur dina intervaller ser ut.

Wille Valkeaoja

9 feb. 2023

Vad är måttlig och hög intensitet?

Jag skrev för ett par år sedan en ganska lång artikel om de då nya råden om fysisk aktivitet från WHO. Här är uppföljningen.

Wille Valkeaoja

6 feb. 2023

Mot 10 km – bakslag

Du behöver räkna med att träningen vid något tillfälle inte går som tänkt. Det är så förväntat att du i princip behöver planera för det.

Wille Valkeaoja

3 feb. 2023

Push-Pull-Legs – en split för dig?

Man kan genomföra sina styrkepass på flera olika sätt. Här kommer ett tips på ett effektivt och populärt träningsupplägg: P-P-L.

Alex Danielsson

31 jan. 2023

Mot 10 km – Effektivare intervallträning

Wille fortsätter på insprungen väg. Idag avhandlar vi hur smarta intervaller kan göra din träning bättre.

Wille Valkeaoja

19 jan. 2023

Mot 10 km – upplägget

Ännu en uppdatering från vår egen Wille Valkeaoja om hans satsning mot ett nytt personbästa på 10 km.

Wille Valkeaoja

13 jan. 2023

Skatta upplevd ansträngning

Att skatta hur du upplever dina träningspass och föra bok över dina skattningar kan vara ett värdefullt verktyg för att styra din träning.

Wille Valkeaoja

4 jan. 2023

Min satsning på 10 km

Det var tre år sedan jag satte mitt personbästa på 10 km; 36:55 på Kungsholmen runt. Jag ska äntligen springa 10 000 m så fort jag kan igen.

Wille Valkeaoja

29 dec. 2022

God Jul!

Från oss alla, till er alla. Redaktören sänder sina hälsningar.

Alex Danielsson

24 dec. 2022