I söndags råkade vi – Tyngre – fylla 5 år. Jag nämner inte det i nåt billigt försök att håva in din beundran eller gunst, utan blott för att manifestera att tid, som vi ser den, är en absolut bristvara.

Naturligtvis är jag stolt som en tupp över att vi först och främst fortfarande finns kvar. Det är minsann ingen självklarhet. Men också över att vi verkar nå fram till allt fler med vårt enkla budskap: lyft, för fasen! Styrketräning, oavsett syfte och vald uttrycksform, är nämligen en av de mer betydande faktorerna för att vi alla ska kunna åldras med någon sorts behållning och kvalitet.

Att träna och ta hand om dig blir därmed en så kallad double wammy: du ser till att både må bra här och nu, och att du kan göra detsamma även imorgon.

Alla liv är såklart unika men de lutar sig ändå mot ett gemensamt fundament: vi har bara ett. Vad vi än tror och önskar oss så har vi därigenom bara en chans att leva på det sätt vi själva anser rimligt, fullgott och tillfredsställande. 

Att få missionera om det totala värdet av marklyft är något som gör Alex lycklig.

Jag kanske sticker ut hakan nu, men många verkar dessvärre inte riktigt leva sina egna liv. Istället travar man upp alla de ingående delar som andraverkar tycka är viktiga. Man checkar liksom av allas boxar utom sina egna. Och för mig känns det faktiskt lite som att vaska det enda liv vi har. 

Man behöver såklart inte gå till överdrift i nyreligiös “seize the day”-iver. Ofta kan det faktiskt räcka med att du försöker vara ärlig mot själv om varför du gör det du gör, och om det verkligen är det som gör dig lycklig. 

Vill du ta det ytterligare ett steg så är mitt tips att du för ett ögonblick lyfter blicken och kanske uppmärksammar din omgivning lite närmare. Se allt det vackra, det varma, det omhuldande och det välkomnande som finns där… detsamma gäller det spännande, det utvecklande, det omskakande och det betydelsefulla. 

Du, precis som jag, har bara ett liv. Det är upp till oss vad vi gör med det. 

Under tiden det tar för att min egen pollett ska falla ned så fortsätter vi åka land och rike runt för att prata om det kanske roligaste vi vet: marklyft. Här nedan ser du några av de stopp vi gör under hösten:

Marklyftsdag med Alex – Atletic City, Sports Gym, Örebro, den 21 september
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Lindhagen, den 27 september
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Örebro, den 25 oktober
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Borlänge, den 29 november

Hoppas vi ses där!

I dina växande  musklers tjänst!

Alex

PS! Förresten – du har väl inte missat att vi den 12-13 oktober kör Tyngre VIII – vårt kanske tyngsta event ever? Mer info och möjlighet att säkra din biljett hittar du här!