Det kanske inte är en direkt nyhet att jag dragits med diverse skador den senare hälften av mitt träningsliv. Diskbråck x 2 samt en trasig tricepssena är de som gjort mest för att pensionera mig från den riktigt roliga (och tunga!) lyftningen, men på senare tid har även begynnande artros i knäna adderat till den ökade Netflix-konsumtionen.

Man kan absolut kalla mig loj, rentav lat och i vissa lägen undflyende. Men när det kommer till träningen så är jag närapå manisk och förhållandevis driven. Därför har jag såklart provat alla behandlingar ”known to man kind” (däribland en framgångsrik operation i armbågen/tricepsfästet) för att återigen bli träningsduglig.

För snart 14 veckor sedan genomförde jag en så kallad PRP-behandling i mitt högra knä (det sämre av de två). En gång i tiden var metoden betraktad som high-tech, nästan suspekt, men är numera aningen mer mainstream. I korthet går den ut på att man drar lite blod, centrifugerar det, och återinjicerar själva blodplasman i skadeområdet. Det ska då skapa antiinflammatoriska processer som ska bidra till både smärtlindring och reparation av trasig vävnad.

Om det verkligen funkar? Oklart. Men för mig har det gjort enorm skillnad. Hux flux kan jag både åka skidor, klättra i berg och dessutom ställa mig under en skivstång igen. Jag ska inte säga att jag är i skick som ny igen. Men jag har i vart fall fått ny optimism om att fortsatt kunna leva ett fullgott fysiskt liv ett tag till.

Med det vill jag – som nu har närmare till att fylla 100 än till 0 – säga att även om livet ter sig bistert och mulet så kan solen och den förstärkta livslusten finnas där runt hörnet.

Ge bara inte upp!

Som jag nämnde ovan har vi lanserat den nya version av vår webbsajt (den tredje sedan starten). Du känner säkert igen dig i formspråket, men förhoppningsvis kommer du uppleva vår redaktionella plattform enklare, snabbare, mer intuitiv och mer lättanvänd än tidigare. Samtidigt har vi också lanserat en ny webbshop, som även den är snabbare och mer effektiv och ger dig som kund bättre kontroll över nya produkter och vassa erbjudanden. Kolla själv!

Några andra nyheter från oss:

  • Tyngre 8 – Strong Edition! Den 12-13 oktober smäller det bokstavligen, och vi håller till i vår favoritarena Solnahallen. Mer information med schema och hur du köper dina biljetter hittar du här!
  • Tyngre 9 – Fitness Edition! Den 21-22 mars 2020 tar vi ett nytt kliv när det gäller fitmesstävlingar! Och det är ett rejält sådant. Vi har adderat massor med nyheter som gör upplevelsen ännu bättre för både tävlande och publik. Mer info kommer som kort.

I dina växande musklers tjänst!

Alex 

PS! Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev (länk här). Därigenom kan du lättare hålla koll på alla redaktionella nyheter samt alla erbjudanden och kampanjer!