Gymentreprenör i kolossalformat

Möt Anna Stålnacke – storfräsare i järnets tjänst.

Lorena Gustavsson

Vill ni se en stjärna, se på Anna Stålnacke. Somliga kan ju till äventyrs nöja sig med att vara fitnessmodeller och influencers. Inget fel i det, men med Anna vid rodret seglas det på betydligt vidare vatten än så. Tillsammans med sin livskamrat Freddan driver hon Gym & Fitness Sverige som i dagsläget har anläggningar i Kiruna, Luleå, Uppsala och Stockholm. I skrivande stund har man precis öppnat portarna även i Västerås.

Parallellt med livet som gymägare med det allt-i-allo-orienterade ansvar det innebär (tänk allt från städning till att betala ut löner) håller hon även i träningsresor till varierade orter i USA ihop med Caroline Aspenskog som blir fullbokade fortare än du hinner säga gluteus maximus.

Anna har helt enkelt en sjuhelsikes motor plus nyfikenhet och intuition. I allt hon gör motbevisar hon att fördelaktigt yttre på något vis skulle vara kausalt med rädsla för skit under naglarna. Hon imponerar, och väcker ens nyfikenhet!

Nu har ni precis öppnat ert femte gym i turordningen i Västerås, hypen är enorm som brukligt. Grattis till er och till Västerås styrketränande invånare. Vad finns att upptäcka där i form av trustning, yta och så vidare?

– Man möts av stora öppna ytor med massvis av olika maskiner blandat med lyftning och fria vikter. Det vanliga när vi bygger gym! Det roliga i Västerås är att det är så pass stort så att vi har kunnat maxa både utrustning och friviktsytor. Vi har bland annat tagit in ett nytt märke från USA som jag tror folk kommer gilla!

Ni har sedan länge (även innan Gymmet Stockholm) varit välkända ute i stugorna, inte minst i byggarkretsar. Vad är det som gör att ni lyckas så bra tror du?

– Oj, svårt att säga. Jag tror främst att folk gillar att vi satsar på hög kvalitét. Dom vet att vi satsar på bra utrustning och att vi ser till att hålla koll på nyheter som kommer på marknaden. Sen tror jag att vi skiljer oss från andra gym i och med att vi vågar ta in nyheter som kanske inte setts eller hörts så mycket tidigare.

För vem passar Gymmet som träningsanläggning? Hur ser ert klientel ut?

– Det här är en så intressant fråga. För många kanske tror att vårt klientel endast är "fitnessfolk”. Men så är absolut inte fallet. Större delen av våra kunder är vanliga Svenssons som gillar att träna och gärna gör det på bra utrustning. Våra kunder är allt ifrån Olle 18 år till Roger 63 år.

Du är ju en hårt arbetande företagare som samtidigt ordnar med träningsresor som alltid har extremt högt tryck. Till det kan vi addera högfrekvent aktivitet på sociala medier. Jag förstår att det är mycket även för en superkvinna som du, så vad driver dig?

– Det som driver mig är allt roligt jag hela tiden får göra. Jag har aldrig ångest för en måndag och många dagar känns det inte som att jag jobbar trots att jag kanske jobbat 12 timmar. Jag älskar det jag gör, oavsett om det är träningsresor eller bygga gym.

Hur skulle du sammanfatta Gym & Fitness Sveriges koncept?

– Vårt koncept är att bygga anläggningar som kunder trivs att vara på. Dom ska vilja stanna kvar efter sitt träningspass och dricka sin proteinshake. Vi gillar när man får en familjär känsla och när kunderna känner sig som hemma på gymmet.

Vad är era framtidsplaner för företaget och vad kommer vi mer att få se från dig framöver?

– Jag har svårt att säga framtidsplaner för det svänger så mycket, haha. Ena dagen vill jag ordna 10 träningsresor, andra vill jag öppna 10 nya gym. Man vet aldrig! Men en sak vet jag, och det är att det kommer finnas mycket mer att utveckla. Både när det kommer till gym och allt annat jag håller på med.

Nu tänker jag dra till med en liten bonusfråga som avslut: om man lever under (nästan) samma pressade schema som du och har 30 minuter på sig att träna en dag, och ben/gluteus står på schemat – hur ska man disponera den halvtimmen?

– Skulle jag bara ha 30 minuter hade jag kört 30 minuter utfallsgång, INTENSIVT! Du får med hela benet, framsida lår, baksida lår och rumpan. Kan det bli bättre än så?

Tja… Det beror väl på hur man definierar “bättre” men en sak är säker: Anna står aldrig still och ligger aldrig på latsidan. Det är hårt jobb som gäller i träningen, karriären och hela livet. Det Anna sysslar med handlar inte om att plåga sig med hårt jobb, det är att gilla hårt jobb.

Vill ni se en stjärna, se på Anna.


Liknande artiklar
Så ser du Olympia!

Äntligen dags för muskelfesten nr 1: Olympia Weekend! Här är allt du behöver för att se allt från din egen soffa!

Tyngre

1 nov. 2023

Föregångaren Fredrik

Som kroppsbyggare var Fredrik Age alltid ett steg före alla andra.

Alex Danielsson

28 feb. 2023

Ingvar Larsson – extrem kvalitet!

En alldeles särskild kombination av extrem kvalitet, både i fysik och karaktär, gjorde Ingvar till en av våra bästa kroppsbyggare någonsin.

Alex Danielsson

25 okt. 2022

Anders Graneheim – norrländsk perfektion

En av våra allra bästa, och en av de mest mytomspunna. Anders Graneheim, den norrländska perfektionen.

Alex Danielsson

19 okt. 2022

Ahmad Ahmad – vår bäste någonsin

Vi har sett många bra svenska kroppsbyggare genom åren, men få eller ingen har varit bättre än Ahmad Ahmad.

Alex Danielsson

5 okt. 2022

Boijas 5 tips för trädgårdsträningen

Redaktionsfavoriten Niklas Boija lägger ut texten om hur du håller fysiken i trim hemma i trädgården i sommar.

Alex Danielsson

5 juli 2022

"Tack till Tyngre"

En inspirerande sommarhälsning från vår vän och mentor Ove Rytter.

Alex Danielsson

24 juni 2022

Marcus 5 tips för en bättre bänk

MP-snitsaren Marcus Udd ger oss här sina fem bästa tips för att bli bättre i sin absoluta favoritövning bänkpress.

Alex Danielsson

23 juni 2022

Samirs 5 tips för rygg i världsklass

Bästa sättet att träna rygg? Lär dig från en av våra bästa kroppsbyggare. Samir är ett fysiskt fenomen med en rygg som verkligen utvecklats.

Alex Danielsson

13 juni 2022

Denices 3 bästa rumpövningar

Denices 3 bästa rumpövningar. Den vältränade fitnessikonen Denice Moberg ger dig här sina tre vassaste tips för en bättre bak.

Alex Danielsson

22 apr. 2022

Stefans 3 bästa tips för styrka!

Stefans 3 bästa tips för styrka! Stefan Ågren – en av våra allra främsta styrkeatleter och tillika tränare – delar här med sig.

Alex Danielsson

21 apr. 2022

2 x Karro och Patricia!

2 x Karro och Patricia! När de nu slår sina redaktionella påsar ihop så händer det grejer, kan vi lova. På riktigt.

Alex Danielsson

21 apr. 2022

Linus 6 favoritövningar för armar!

Linus 6 favoritövningar för armar, här är de!

Alex Danielsson

14 apr. 2022

Låt 2022 bli ditt starkaste år – Planering, varianter och komplettering

Starta året rätt – bli starkare än någonsin. I en ny artikelserie är här Josef Eriksson din vägvisare i allt om hur du går till väga. Här är avslutande del 4!

Josef Eriksson

6 jan. 2022

Låt 2022 bli ditt starkaste år – Rätt belastning för rätt sak

Starta året rätt – bli starkare än någonsin. I en ny artikelserie är här Josef Eriksson din vägvisare i allt om hur du går till väga. Här är del 3!

Josef Eriksson

5 jan. 2022

Låt 2022 bli ditt starkaste år – Utförandet av lyften

Starta året rätt – bli starkare än någonsin. I en ny artikelserie är här Josef Eriksson din vägvisare i allt om hur du går till väga. Här är del 2!

Josef Eriksson

4 jan. 2022

EM i styrkelyft 2021 – bilder och tankar!

Några bilder och några tankar från EM i Västerås.

Alex Danielsson

13 dec. 2021

Din första tävling

Kapaciteten är målet.

Josef Eriksson

10 sep. 2021

QUEEN!

Du som inte fått nog av Patricia Strenius efter hennes sjukt meriterande fjärdeplats på OS i Tokyo kan skatta dig lycklig. Vi har här samlat alla våra poddar där hon medverkat och dessutom kryddat med hennes enormt inspirerande sommarprat. Enjoy!

Tyngre

9 aug. 2021

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021

Tävlingen avgjord – här är årets pepparkakshus!

Här är de smarriga segrarna i årets pepparkakshustävling.

Alex Danielsson

27 dec. 2020

15 saker du inte visste om Johnny Hansson

Att han är stark det vet vi, att han är grann det ser vi, men i övrigt då? Här är några saker som du måhända inte visste om Sveriges Starkaste Man 2020.

Alex Danielsson

9 nov. 2020

Karl Norberg – en glömd kraftkarl

Karl Norberg är en svensk kraftsportslegend som gjorde sig ett riktigt namn i USA.

Josef Eriksson

28 okt. 2020

Pannkakor – den perfekta måltiden?

Gott, nu dessutom extra lätt att laga och förbannat bra för gainsen. Pannkakor kan mycket väl vara den perfekta måltiden.

Skippa Sockret

13 okt. 2020

Fred Hatfield – knäböjsfenomenet

Fred "Dr Squat" Hatfield knäböjde fyra gånger kroppsvikten, i fyra olika viktklasser.

Josef Eriksson

7 okt. 2020

Mot 400 kg i marklyft

Emil Norling berättar om vägen fram till att bli världens bästa marklyftare.

Alex Danielsson

4 okt. 2020

Att ta bort det överflödiga tar din träning framåt

Du lider sannolikt av det vi kallar komplexitetsbias. Där du dras till det som upplevs mer komplext därför att du helt enkelt tror att det också är den bästa metoden. Men är det verkligen så? Inte för alla, och inte utan kostnad.

Odd Persson

1 okt. 2020

Återpublicerad: Kevin Levrone – slut eller salut?

Retrospekt: Byggarvärlden är som galen sedan en av världens bästa kroppsbyggare annonserat sin comeback. Men har Kevin Levrone verkligen något kvar i tanken?

Alex Danielsson

1 okt. 2020

Pat Casey – 60-talets starkaste man

Pat Casey var först i världen med att böja 363 kg (800 lbs), bänka 272 kg (600 lbs) och nå en total på 907 kg (2000 lbs). Det här är hans historia.

Josef Eriksson

29 sep. 2020

Ny serie: Impopulära åsikter om kost och träning

Tanken är att en gång i veckan låta någon av våra mest namntunga branschprofiler tycka till och formulera en åsikt om något som berör. Kanske inte något som gör dig som läsare glad, men garanterat mer nyanserad och upplyst.

Jacob Gudiol

4 aug. 2020

Slipa fram ditt 6-pack! Effektiv magträning med Sebastian Jansson

Effektiv magträning med segermaskinen Sebastian Jansson.

Alex Danielsson

15 juli 2020

Vill du bänka 250 kg? Lär dig av Joel Sundelin.

Lär dig hemligheten till en stark bänkpress. Och en stor hylla.

Alex Danielsson

5 juli 2020

Så får du en stark överkropp – med Simon Mäntylä

Möt en de bästa crossfit-atleter vi har, Simon Mäntylä, och lär dig mer om hans träning, ambitioner och framtidsplaner.

Alex Danielsson

2 juli 2020