Vill ni se en stjärna, se på Anna Stålnacke. Somliga kan ju till äventyrs nöja sig med att vara fitnessmodeller och influencers. Inget fel i det, men med Anna vid rodret seglas det på betydligt vidare vatten än så. Tillsammans med sin livskamrat Freddan driver hon Gym & Fitness Sverige som i dagsläget har anläggningar i Kiruna, Luleå, Uppsala och Stockholm. I skrivande stund har man precis öppnat portarna även i Västerås.

Parallellt med livet som gymägare med det allt-i-allo-orienterade ansvar det innebär (tänk allt från städning till att betala ut löner) håller hon även i träningsresor till varierade orter i USA ihop med Caroline Aspenskog som blir fullbokade fortare än du hinner säga gluteus maximus.

Anna har helt enkelt en sjuhelsikes motor plus nyfikenhet och intuition. I allt hon gör motbevisar hon att fördelaktigt yttre på något vis skulle vara kausalt med rädsla för skit under naglarna. Hon imponerar, och väcker ens nyfikenhet!

Nu har ni precis öppnat ert femte gym i turordningen i Västerås, hypen är enorm som brukligt. Grattis till er och till Västerås styrketränande invånare. Vad finns att upptäcka där i form av trustning, yta och så vidare?

– Man möts av stora öppna ytor med massvis av olika maskiner blandat med lyftning och fria vikter. Det vanliga när vi bygger gym! Det roliga i Västerås är att det är så pass stort så att vi har kunnat maxa både utrustning och friviktsytor. Vi har bland annat tagit in ett nytt märke från USA som jag tror folk kommer gilla!

Ni har sedan länge (även innan Gymmet Stockholm) varit välkända ute i stugorna, inte minst i byggarkretsar. Vad är det som gör att ni lyckas så bra tror du?

– Oj, svårt att säga. Jag tror främst att folk gillar att vi satsar på hög kvalitét. Dom vet att vi satsar på bra utrustning och att vi ser till att hålla koll på nyheter som kommer på marknaden. Sen tror jag att vi skiljer oss från andra gym i och med att vi vågar ta in nyheter som kanske inte setts eller hörts så mycket tidigare.

För vem passar Gymmet som träningsanläggning? Hur ser ert klientel ut?

– Det här är en så intressant fråga. För många kanske tror att vårt klientel endast är "fitnessfolk”. Men så är absolut inte fallet. Större delen av våra kunder är vanliga Svenssons som gillar att träna och gärna gör det på bra utrustning. Våra kunder är allt ifrån Olle 18 år till Roger 63 år.

Du är ju en hårt arbetande företagare som samtidigt ordnar med träningsresor som alltid har extremt högt tryck. Till det kan vi addera högfrekvent aktivitet på sociala medier. Jag förstår att det är mycket även för en superkvinna som du, så vad driver dig?

– Det som driver mig är allt roligt jag hela tiden får göra. Jag har aldrig ångest för en måndag och många dagar känns det inte som att jag jobbar trots att jag kanske jobbat 12 timmar. Jag älskar det jag gör, oavsett om det är träningsresor eller bygga gym.

Hur skulle du sammanfatta Gym & Fitness Sveriges koncept?

– Vårt koncept är att bygga anläggningar som kunder trivs att vara på. Dom ska vilja stanna kvar efter sitt träningspass och dricka sin proteinshake. Vi gillar när man får en familjär känsla och när kunderna känner sig som hemma på gymmet.

Vad är era framtidsplaner för företaget och vad kommer vi mer att få se från dig framöver?

– Jag har svårt att säga framtidsplaner för det svänger så mycket, haha. Ena dagen vill jag ordna 10 träningsresor, andra vill jag öppna 10 nya gym. Man vet aldrig! Men en sak vet jag, och det är att det kommer finnas mycket mer att utveckla. Både när det kommer till gym och allt annat jag håller på med.

Nu tänker jag dra till med en liten bonusfråga som avslut: om man lever under (nästan) samma pressade schema som du och har 30 minuter på sig att träna en dag, och ben/gluteus står på schemat – hur ska man disponera den halvtimmen?

– Skulle jag bara ha 30 minuter hade jag kört 30 minuter utfallsgång, INTENSIVT! Du får med hela benet, framsida lår, baksida lår och rumpan. Kan det bli bättre än så?

Tja… Det beror väl på hur man definierar “bättre” men en sak är säker: Anna står aldrig still och ligger aldrig på latsidan. Det är hårt jobb som gäller i träningen, karriären och hela livet. Det Anna sysslar med handlar inte om att plåga sig med hårt jobb, det är att gilla hårt jobb.

Vill ni se en stjärna, se på Anna.