Det kan ha framgått att vi har en del tunga grejer på gång. Styrkeeventet Tyngre VIII – Strong Edition, som genomförs nästkommande helg i Solnahallen, är årets stora kraftmätning även i ren bokstavlig mening. I drygt 10 månader har vi nu planerat och adderat, fejat och fixat, ordnat och grejat. Men lik förbannat blir det ändå massor av småsaker kvar att klara ut så här en knapp vecka innan skottet går. Att du fick vänta några dagar extra på denna krönika är ett tydligt tecken på det.

Totalt är det närmare 300 personer som tävlar under helgen, och det i allt från strongman, strongwoman, styrkelyft och bänkpress till crossfit och armbrytning. Förväntningarna på en fullsmetad krafthelg likt denna är såklart sjukt höga. Det märks om inte annat på biljettförsäljningen. Så om du också vill komma, se till att lösa din biljett kvickt.

Men även för oss internt är detta en speciell tilldragelse. Det som den här gången utgör liksom hela förbaskade avsmakningsmenyn har tidigare lite fungerat som en proffsig dessertvagn med avec. Välbehövlig och förbaskat trevlig. Men kanske inte riktigt aftonens huvudnummer.

För oss är det också extra roligt att helt få hänge oss åt styrka, och närmast ogenerat kunna fascineras av de utomjordiska prestationerna. Därmed blir Tyngre VIII – Strong Edition en fullständigt unik helg, där alla våra olika sporters allra främsta ställer upp. Sida vid sida kommer svenska världsstjärnor i både styrkelyft och armbrytning mäta sig med sina kolleger. I hallen intill kan du se några av Sveriges – och världens – främsta crossfit-atleter ta ut sig till sitt absoluta max, för att därefter lämna över arenan till de allra starkaste av de starka:

Styrkefesten är tillbaka.

Jag kan såklart bara tala för mig själv, men min nuförtiden smått ärrade hud blir faktiskt alldeles knottrig bara av tanken.

Men fitness & byggning då, kanske du undrar? Ingen fara, vi älskar fortfarande de grenarna precis lika mycket som tidigare. Om inte mer. Och just därför kommer de att få spela de självklara huvudrollerna under vårt nästa event – Tyngre 9.

I övrigt? Ja, vi fortsätter såklart med vår ombakade butiksturné Tour de Fräs Ica Maxi Edt. Du hittar oss på följande platser och dagar:

Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Hudiksvall, den 21 oktober
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Örebro, den 25 oktober
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Borlänge, den 29 november

(Notera att Glada Hudik tillkommit!:D)

Hoppas vi ses där!


I dina växande  musklers tjänst!

Alex