En inspirerande sommarhälsning från vår vän och mentor Ove Rytter:

Tack till Tyngre!

Jag skulle på detta sätt vilja tacka teamet bakom Tyngre för er support och kärlek till hela kraftsportvärlden. Ni har gjort träningslivet lite enklare och roligare för många, inklusive undertecknad.

Minns den dagen för många år sedan då Alex Danielsson klev in på redaktionen på B&K Sports Magazine (som senare bytte namn till BODY) och ville göra ett reportage om en ”Vanlig kille” som tränar med ”De bästa”. Kul idé och början på en arbetsrelation, som sedan varade i många år. 

Senare kom Andreas Guiance in i bilden…och dessa båda profilernas genetiska kod är en blandning av bästa kvalitetsbly i en vass penna, känslor som svallar och kunniga tungor i tabatatempo. 

Ja, fyra synkade hjärnhalvor jämte kulinariska smaklökar avseende både fast och flytande.

Jag skickar med detta lilla meddelande med en nytagen bild, som kanske rent av kan inspirera. I handen håller jag min första bok, Effektiv Bodybuilding, som jag skrev och fotade 1991, då jag var 34 år. Idag (31 år senare och 65 år ”gammal”) är jag fortfarande stolt över den…då jag levt som jag har lärt.

Foto: Seth Janson

Gymmet är ungdomens källa. Fråga mig. Jag vet. 

Har alltid försökt att sprida ”receptet” via mina tidningar och böcker avseende hur du kan sköta din träning och kost för att må bra, bli stark och bygga hälsosamma muskler och en fungerande hjärta- & lungapparat. Ett recept som inte bara håller dig biologiskt ung, utan även en strak kroppsmotor som klarar det mesta och därmed bygger en stabil plattform för livets utmaningar. Men kakan måste du som läsare eller lyssnare baka själv.

Även Tyngre sprider, nu med de digitala krafterna integrerade, recepten. Tyngre för liksom, med en ödmjuk avsikt, ”mitt arv” vidare med ytterligare bredd, kunskap, entusiasm och sann glädje. Samma glädje jag alltid kände under mina mest produktiva år.

Foto: Seth Janson

Så det är bara för alla följare, inklusive en ytterst pigg (kronologiskt, men inte biologisk) 65-åring, att insupa inspiration och starta eget (eller sköta sitt) föryngrande kroppsbageri.  

Tack till Tyngre!

Ove Rytter, grundare av BODY Magazine, Fitness Magazine och Fitnessfestivalen 


Här hittar du linnet Ove har på sig.