Havregrynsgröt har länge varit det självklara valet för folk som vill äta en nyttig frukost, och det är så klart inget fel i det. Ändå var det välkommet när risgrynsgröten gjorde entré och erbjöd variation! Nu tar vi nästa steg: mannagrynsgröt med jordgubbar!
Nu tänds en nygammal stjärna på gröthimlen när tyngre tar ett nytt grepp på en riktig klassiker: Mannagrynsgröt!
Naturligtvis är vår mannagrynsgröt packad med protein och utan tillsatt socker, men naturligtvis nöjer vi oss inte där!
Krämigheten är på topp, de tillsatta jordgubbarna ger både syra och sötma och vi har till och med lyckats eliminera behovet av mjölk som alltid lyckas bränna fast i kastrullen – vår Sommargröt blandar du med vatten!
Vår proteingröt har fått större hyllningar än någon annan av våra testgrupper, så vi vågar sticka ut hakan och utlova en smaksensation utöver det vanliga!
Innehåll:
Näringsvärde |
Per 100g |
Per portion, 60g |
Energi |
1461 kJ/349 kcal |
876 kJ/209 kcal |
Fett |
1,3 g |
0,8 g |
varav mättat fett |
0,5 g |
0,3 g |
Kolhydrat |
48 g |
29 g |
varav sockerarter |
19 g |
12 g |
Protein |
35 g |
21 g |
Salt |
1,4 g |
0,9 g |
Fiber |
1,4 g |
0,9 g |
Ingredienser:
Mannagryn (vete), skummjölkspulver, mjölkproteinkoncentrat, torkade jordgubbar, salt, arom, sötningsmedel (aspartam*), laktasenzym. *Innehåller en fenylalaninkälla.
Innehåller gluten, mjölkprotein och laktos*.
*Mannagrynsgröt med jordgubbar innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vår proteingröt är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant eller känslig för laktos.
Låt stå i några minuter innan du värmer/micrar din gröt för maximal effekt.
Innehåll:
750 g. Skopa medföljer inte. Proteinrik mannagrynsgröt med jordgubbar. 21 g protein/portion. Utan tillsatt socker.
Användning:
Micro, 1 portion: Blanda 60 g grötmix med ca 2–2,5 dl vatten, gärna i en shaker, och häll i en djup tallrik. Värm på mediumeffekt i mikron i ca 2–2,5 minuter och rör om varje minut tills gröten tjocknat.
Spis, 1 portion: Koka upp ca 2-2,5 dl vatten och rör ner 60 g mannagrynsmix under omrörning. Låt puttra på medelhög värme och fortsätt röra i ca 2-3 minuter tills önskad konsistens uppnås.
Tips! Justera mängden vatten för att ändra grötens konsistens.
Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur.
Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se